¦wiat Dusz, Anio³y, Wy¿sze Ja¼nie, Oczyszczanie

Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor W±tek: Regresja  (Przeczytany 146 razy)

Rozalia

• Administrator
  • Ekspert
  • P³eæ: Kobieta
  • Wiadomo¶ci: 1503
    • stare forum
Regresja
« : Marzec 10, 2010, 03:58:31 »

natknê³am siê na co¶ takiego:
http://www.regresja.com/

ta pani pisze:
Metoda regresji niehipnotycznej, któr± stosujê, zosta³a stworzona przez Amerykanina Brayana Jameisona w 1968, pod nazw± "Past Life Regression".
Wiêcej na stronie: http://www.pastlife-therapy.com/ .
Uczniem i osob±, która rozwija³a t± metodê wraz z Brayanem Jameisonem by³ Szwed Dr Jan Erik Sigdell. Stosuje on t± metodê terapii z powodzeniem w ró¿nych krajach Europy od 1980 roku.
Wiêcej na stronie: http://www.christian-reincarnation.com/
Mia³am wielki zaszczyt uczestniczyæ w jego kursie i otrzymaæ dyplom z uprawnieniami regresera

macie pojêcie co to jest? my¶la³am ¿e tylko leszek to stosuje i wynalaz³.
wszystko jest energi±

Aquu

• Zaawansowany u¿ytkownik
  • P³eæ: Mê¿czyzna
  • Wiadomo¶ci: 375
Odp: Regresja
« Odpowied¼ #1 : Marzec 11, 2010, 09:03:55 »

Nie s³ysza³em, ale mnie to zainteresowa³o. Mo¿e sobie zafundujê na próbê, bo cena jest ca³kiem ok i sesje w warszawie. Je¶li siê zdecydujê to opiszê wra¿enia.

Diascn

• Nowy u¿ytkownik
  • *
  • P³eæ: Mê¿czyzna
  • Wiadomo¶ci: 1
    • Scjentologia - inne spojrzenie
« Odpowied¼ #2 : Lipiec 23, 2010, 04:03:49 »

Cytat: Rozalia
my¶la³am ¿e tylko leszek to stosuje i wynalaz³.

Technika regresji niehipnotycznej jest podstaw± metody samodoskonalenia zwanej "dianetyk±", która przedstawiona zosta³a publicznie w ksi±¿ce o tym samym tytule napisanej przez L. Rona Hubbarda ju¿ w 1950 roku. Wiele osób stosuje t± metodê (ew. wzoruje siê na niej), jednak rzadko kto otwarcie przyznaje siê do jej pochodzenia ze wzglêdu na nienajlepszy PR jej prawdziwego odkrywcy. Niezale¿nie którym odga³êzieniem siê pod±¿a bardzo zalecana jest mimo wszystko znajomo¶æ orygina³u.

Rozalia

• Administrator
  • Ekspert
  • P³eæ: Kobieta
  • Wiadomo¶ci: 1503
    • stare forum
« Odpowied¼ #3 : Lipiec 23, 2010, 04:16:22 »

w³a¶nie, dla mnie to by³o wielkie zaskoczenie, bo jednak regresingowcy nie za bardzo wspominaj± o korzeniach. przez lata by³am przekonana, ¿e ca³o¶æ wynalaz³ l.¿±d³o...
wszystko jest energi±

pk

• Aktywny u¿ytkownik
  • Wiadomo¶ci: 184
« Odpowied¼ #4 : Lipiec 23, 2010, 04:19:37 »

o. ja by³em u niej ;D

napiszê w skrócie jak wygl±da sesja.
k³adziemy siê, zamykamy oczy i po kolei wy³±czamy prze³±czniki na ró¿nych czê¶ciach cia³a - nogi, rêce, brzuch, klatka piersiowa, g³owa itd.
pó¼niej mamy zobaczyæ windê. jest winda, wchodzimy do niej, patrzymy ile jest przycisków i pytamy wj które piêtro odpowiada za wcielenie, które jest odpowiedzialne za nasz problem, który chcemy przepracowaæ.
wciskamy ten numer, winda doje¿d¿a, otwieramy drzwi i... no i tu zaczyna siê regresja "co widzisz?" "kim jeste¶?" "spójrz na swoje stopy. jak wygl±daj±?" no i ca³a seria pytañ nakierowuj±cych.
ca³± sesjê ania zapisuje nasze odczucia, emocje, wydarzenia itd.
pod koniec, jak ju¿ widzimy swoj± ¶mieræ i opuszczamy cia³o, to zwracamy siê do naszego przewodnika duchowego. on rozpala ogieñ i do tego ognia wrzucamy wszystkie nieprzyjemne rzeczy z tego wcielenia. robimy to oczywi¶cie po kolei.
skanuje siê te¿ cia³o ¿eby sprawdziæ czy nie mamy jakich¶ przyklejonych bytów. je¶li s±, to siê je odprowadza do ¶wiat³a. po naszemu, uwalniamy go ;)

na takiej sesji mo¿na siê te¿ dowiedzieæ po co siê wcielili¶my w obecne wcielenie i mo¿emy siê dowiedzieæ jakie bêdzie nasze nastêpne. niestety na to ju¿ nie mia³em czasu, bo sesja trwa max 4h, a jak do niej przyszed³em to gadali¶my 2h, regresja trwa³a 3h, wiêc nie zmie¶ci³em siê ;]

akwroclaw

• Aktywny u¿ytkownik
  • Wiadomo¶ci: 185
    • Moja strona o rozwoju duchowym
« Odpowied¼ #5 : Wrzesieñ 03, 2010, 11:19:27 »

pk:

jak tak opisujesz, to mi to powsta³o porównanie do rozmów z duszami.

Regresja jest jak kalkulator: ma sztywno ustalone procedury, jak siê "zmie¶cisz" w ich konwencjê, to oki, jak nie, to sorry, niedostosowany jeste¶. [co mo¿e oznaczaæ, ¿e twoja Dusza ju¿ taka g³upia nie jest i nie chce robiæ babek z piasku i to pod przymusem, je¶li jest nauczona obs³ugiwaæ samochody zupe³nie samodzielnie]

Rozmowa moja z dusz± to rozmowa z ¿yj±c± istot±, przypomina mi programowanie komputera, dostosowane do konkretnych potrzeb. Je¶li projektowana procedura nie pasuje, zmieniam sposób jej wykonywania, i jest bardziej dopasowana do potrzeb naszych i duszy. Procedura mo¿e mieæ wiele obej¶æ, wariantów, mo¿e nawet w jej czasie powstaæ nowe zrozumienie i potrzeba przebudowy procedury.

Dlatego, chocia¿ takie nieco sztywne metody raczej dzia³aj±, ja siê trochê niepokojê ich sztywno¶ci±, potencjalnymi kodami, które wprowadzaj±, np. ¿e na czê¶ciach cia³a umieszczaj± wy³±czniki, ale czy je zdejmuj± potem? Pewnie nie - tak jak wiêkszo¶æ metod inicjacyjnych zostawia po sobie ca³e zestawy "przydatnych implantów", które potem dusza taszczy bidna.

Poza tym wyrobienie sobie przekonania, ¿e do przesz³ych ¿yæ "wchodzi siê przez piwnicê" te¿ jest redukcjonistyczne. Sorry za krytykê..

A nó¿ moja dusza bêdzie chcia³a mi przekazaæ inn± wizjê dotarcia do przesz³ych wcieleñ, mo¿e ma inny wgl±d?
[moja wierzga od razu na sam pomys³]

Mo¿e wizja piwnicy jej zupe³nie nie pasuje?
Jak wiele s³ysza³em medytacji prowadzonych, w których osobê "sprowadza siê do ni¿szych poziomów"..  które to medytacje powodowa³y u mnie poczucie zawiedzenia brakiem osobistego kontaktu z moj± Dusz±. Dusza mówi: po co ci te sztywne schematy, jak po prostu mo¿esz pogadaæ ze mn±, zapytaæ?

Dla m³odszych dusz pewnie to pasi, bo indukowana wizja mo¿e byæ dla nich czym¶ nawet poci±gaj±cym, ale stare raczej stwierdz±, ¿e one maj± swoje ca³e zasoby wizji, które w³a¶nie mog³yby byæ wykorzystane, ale ¶wiadome ja tego raczej nie dostrzega, nie ceni, nie szanuje przez to.  W przypadku starszych dusz dostrzegam zwykle bogactwo zgromadzonych zasobów, którego ¶wiadome ja czêsto nawet nie podejrzewa.

L.Ron Hubbard [którego imiê z inicja³em odkodowa³em jako imiê magiczne Elron]
istotnie mia³ star± duszê i dobrze kombinowa³. Jednakowo¿ siê obsun±³ w sekciarstwo, co postawi³o metodê regresji w .. regresjê i da³o jej kiepskie opinie w ¶wiatku profesjonalnym.
http://swiatducha.wordpress.com - moja strona ¦wiat Ducha

pk

• Aktywny u¿ytkownik
« Odpowied¼ #6 : Wrzesieñ 03, 2010, 11:54:57 »

z tymi w³±cznikami to dobre, po¶ci±gam ;D
co do windy... no ja akurat jecha³em w górê ;) ale wiem o co ci chodzi. czy to jest takie znowu z³e... przecie¿ to nie jest jakie¶ wymuszone postrzeganie tylko metafora pomagaj±ca osobom nie wprawionym w rozmowach z dusz± na kontakt z ni±.
ja jako bardzo prawdopodobne, a w³a¶ciwie prawdziwe uznajê, ¿e dusza pokierowa³a mnie na regresjê ¿ebym nawi±za³ z ni± pierwszy, ¶wiadomy (no... pó³ ¶wiadomy ;) ) kontakt :)

akwroclaw

• Aktywny u¿ytkownik
  • Wiadomo¶ci: 185
    • Moja strona o rozwoju duchowym
« Odpowied¼ #7 : Wrzesieñ 03, 2010, 02:54:49 »

pk
je¶li dusza ci±gnê³a, to wiedzia³a dlaczego! pewnie sporo rozwoju zaliczy³e¶ przez to.
http://swiatducha.wordpress.com - moja strona ¦wiat Ducha

pk

• Aktywny u¿ytkownik
« Odpowied¼ #8 : Wrzesieñ 03, 2010, 05:03:58 »

mo¿na ¶mia³o powiedzieæ, ¿e to by³ mój prze³om je¶li chodzi o kontakty z dusz± :)