¦wiat Dusz, Anio³y, Wy¿sze Ja¼nie, Oczyszczanie

Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor W±tek: Trollowanie  (Przeczytany 141 razy)

Rozalia

• Administrator
  • Ekspert
  • P³eæ: Kobieta
  • Wiadomo¶ci: 1503
    • stare forum
Trollowanie
« : Lipiec 19, 2010, 11:55:34 »

Pamiêtam, jak nie mog±c znale¼æ wspólnego jêzyka z u¿ytkownikami forum CUD, zak³ada³am forum ¦wiat Dusz. napisa³am wtedy: "nie wpisujê regulaminu, bo wszyscy sie znamy i wiemy o co chodzi. miecze zostaj± za drzwiami, nie walczymy, a gadamy".
minê³o trochê czasu i jednak powsta³ dzia³ FAQ, w którym stopniowo przyros³o trochê wpisów i zasad, a wczoraj przeczyta³am wiadomo¶æ na priva: "Jak czytam "ja" to mi sie scyzoryk w kieszeni otwiera ;-) i ziemniaki gnij± w piwnicy, a tak na powa¿nie to mi siê odpalaj± wzorce walki, nie mogê czytaæ postów w tym tonie, a ju¿ na pewno odpisywaæ na nie. on zabra³ nasze forum!".
i oto proszê, zak³adam w±tek dla forumowych trolli :-\ troll to taka persona, która wchodzi na cudze forum i pisze wbrew temu, co obowi±zuje w jego zasadach.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie

tak wiec po raz ostatni wyja¶niam i wiêcej nie bêdê podejmowaæ dyskusji w tym temacie - to forum ma ¶ci¶le sprofilowan± formê. badamy swoja dzia³kê, swój zakres, stosujemy swoj± metodê, kto chce, niechaj siê przy³±czy, kto nie chce, niech odejdzie w pokoju.
innymi metodami mo¿na siê dzieliæ, lecz nie w formie ataków na nas, czy personalnie na mnie, nie w formie obwieszczeñ, ani narzucanych si³± pogl±dów. nikogo nie zmuszam, ani nie bêdê zmuszaæ do udzia³u w tej metodzie, nikogo nie przekonujê na si³ê do tego, ¿e mam racjê, ¿e ta metoda jest jedyn± dopuszczaln±, nie naganiam ludzi z innych for duchowych, nie nawracam ich. pracujemy tu we w³asnym gronie i cenimy sobie swoje niewielkie, spokoje i inspiruj±ce siê wzajemnie towarzystwo, które ja osobi¶cie bardzo sobie ceniê. to forum, ¦wiat Dusz, jest moim duchowym domem, azylem, jest to miejsce, w którym mam prawo czuæ siê u siebie i mam prawo pilnowaæ w³asnego ustalonego porz±dku.
nie wchodzi siê do cudzego domu i nie przestawia mu siê mebli wed³ug w³asnego uznania. albo kto¶ jest siê w stanie dobrze poczuæ w cudzym domu, z czasem w niego wrosn±æ i zago¶ciæ na sta³e, albo niechaj idzie poszukaæ innego domu.

z powodu naszej wspólnej gêstej karmy zaprosi³am na ¦D "ja/Bogdana" w nadziei na wspó³prace i wspólne oczyszczenie, niestety dostali¶my tylko napastliwe ataki, rozbijaj±ce spójn± do tej pory strukturê energetyczn± ¦D. jak ka¿dy atak, i ten przeminie, my za¶ zostaniemy m±drzejsi o jeszcze jedno do¶wiadczenie. przysz³a wiêc pora, ¿eby zamkn±æ ten rozdzia³. "ja" obieca³ siê wyrejestrowaæ, niestety czeka a¿ go stad wyrzucimy, coby sobie podreperowaæ ego, które uwielbia byæ krzywdzone, czuæ siê nieszczê¶liwe i wykluczone. niestety ja mu tego nie dam. nie mam jednak zamiaru pozwalaæ siê raniæ, ani mieszaæ w ¦D, ani siê panoszyæ.
tak wiec z powodu naszego pierwszego trolla "ja", lecz z dedykacja dla ka¿dego, komu siê "scyzoryk otwiera i ziemniaki gnij± w piwnicy" oraz przede wszystkim dla siebie samej, dla swojego zdrowia i szacunku do w³asnych energii, zak³adam ten dzia³. bêd± tu trafiaæ wszystkie podobne w tonie, agresywne i napastliwe wypowiedzi. tym samym osobi¶cie zwalniam siê z obowi±zku odpowiadania na nie, za¶ ataki bezpo¶rednie i wulgarne bêdê po prostu sukcesywnie kasowaæ.

osobna kategoriê otwieram dla nauk g³oszonych z pozycji "wy¿szej wiedzy", które nie stoj± w zgodzie z naszymi, czym zwalniam siê z komentowania i prostowania ich. tym samym czytanie i pobieranie ich energii spada na w³asn± odpowiedzialno¶æ czytaj±cego.
amen
wszystko jest energi±

Rozalia

• Administrator
  • Ekspert
  • P³eæ: Kobieta
  • Wiadomo¶ci: 1503
    • stare forum
Odp: Trollowanie
« Odpowied¼ #1 : Lipiec 27, 2010, 10:57:23 »

no có¿, a jednak zbanowa³am bogdana, "ja", mojrzesza. czujê ulgê :)
obiecujê ju¿ nigdy nie dopuszczaæ do takiego rozpanoszenia siê trolli :) bêdê dawaæ bany na dzieñ dobry.
nie ma czasu i szkoda energii na takie podchody i zabawy. wszyscy jeste¶my pogryzieni energetycznie. dwa krokodyle - na ciele witalnym i przyczynowym, to nie lada co. kto z nimi wygra? i w ogóle kto chce walczyæ? ja nie. witalnym g³aszcze po sakralnej, przyczynowym wygryza splot i serce. o nie, szanujê siebie i swoje energie, szanujê was. mia³am nadziejê, ¿e dialog co¶ mo¿e zmieniæ, jakie¶ ¶wiate³ko siê mu zapali, ale nie. no jak nie to nie :)
szerokiej drogi.
wszystko jest energi±