Świat Dusz, Anioły, Wyższe Jaźnie, Oczyszczanie

Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: 4. Czego się spodziewać podczas pracy z duszą  (Przeczytany 365 razy)

Niko

• Administrator
  • Ekspert
4. Czego się spodziewać podczas pracy z duszą
« : Lipiec 01, 2009, 08:32:23 »

wypunktuję dziwności i trudności:

- dusza się ukrywa, lub ukrywa prawdę, oszukuje, udaje kogoś innego
- jest podpięta pod różne osoby, rady, twory astralne
- służy innym istotom, lub trzyma przy sobie swoich niewolników
- ma silne programy, powtarzane z wcielenia na wcielenie. różnią się one w zależności od duszy. każda dusza ma swoją odrębną osobowość. w Wędrówce dusz newton pisze, że nie ma dwóch identycznych dusz. możliwe - te które spotykam, nawet w obrębie połówkek różnią sie "charakterem". tym niemniej mogą mieć podobne inicjacje, kody, zespoły obciążeń.
- im starsze obciążenie, tym cięższe. u aniołów najcięższe są obciążenia sprzed wcieleń w materię.
- dusze mają kłopoty z oddawaniem pewnych przedmiotów, rezygnowaniem ze służby i przede wsyztskim zobowiązań, ślubów. śluby traktują bardzo poważnie. trzeba się wykazać ogromną cieprliwością i rozwagą w takich chwilach, dużo tłumaczyć.
- dusze mają koszmarnie namieszane ze Źródłem - widzą w nim różne symbole, osoby, identyfkują Je z żywymi bogami, wielbią i czczą swoich dawnych bogów (istoty anielskie). jeden anioł - dawny bóg tak samo ma sznureczki do innych bogów, jak i inni mają do niego.
- sznurki, haczyki, kody, pieczęcie, klątwy, metalowe i szklane przedmioty oraz żywe stworzenia - wszystko to można znależć w czakrach i na ciałach subtelnych - w narżadach wewnętrznych również. śłedizona, grasica, wątroba, szyszynka.
- większość dusz paraduje w pełnym uzbrojeniu, anioły zazwyczaj noszą przy sobie, oprócz np. stroju samuraja czy innego wojownika ziemskiego, również zbroję "anielską", świetlistą.
- anioły destrukcji noszą przy sobie bomby atomowe, stwory, galaktyki, bakterie, plagi i inne superowe świństwa, część z nich jest przygotowana na 2012 r.
- naturalna dla wszystkich istot, pierwotna komunikacja pozawerbalna została zastąpiona językiem i telepatią - oba te środki są kontrolowane przez anioły ciemnosci; poprzez nie mają do nas dostęp. dlatego warto dbać o czystosć energetyczną języka oraz unikać telepatii, za to ponownie rozwijąć w sobie komunikację pozawerbalną (dobrze opisane u r. monroe)
- większość aniołów, albo i wsyztskie, przynajmniej te stare, na pewno te upadłe, w przeszłości ślubowało coś Belialowi, wszyscy jesteśmy dzićmi Beliala, dlatego warto pamiętać o uwolnieniu się od niego.
- wokół Ziemi wiele istot rozłożyło rozmite sieci, mamy do nich przekierowanie, którego warto się pozbyć
- ssanie energii z nas nie tylko oznacza brak siły i zgodę na zasilanie astrali (służene innym istotom za agregaty energetyczne, zniewolenie), ale bardzo mocno odbija się na zdrowiu fizycznym. podłączone do splotu przedmioty lub kanały wywołują wrzody, niekontrolowane wybuchy agresji, strach i niskie emocje. zablokowane serce kończy się zawałem, gardło rakiem itd.
- nieprzytomność duszy. szeroki temat. nieprzytmności służą wszelkie używki, to jasne, ale też dusza posiada pamięć dawnych nieprzytomnych stanów, dlatego warto zadbać o nieustanne zwiększanie świadomości. pomijam już fakt, że rozszerzanie śiwadomości, to jedyna droga do oswiecenia, ale tez nieprzytomne kody potrafią bardzo zafałszować obraz przeszlosci.

to tylko część tych "przyjemności" Smile
ale jest też jakieś pocieszenie: systematyczna praca i uwalnianie się od tego dają szybkie i dobre efekty. świadomy rozwój działa cuda.

Aquu
A czym się różni telepatia od komunikacji niewerbalnej? (czytałem monroa)

Rozalia
czystoscia energetyczną
spróbuj poczuć energie jednego i drugiego. w czasie komunikacji niewerb. po prostu następuje przekazanie lub wymiana informacji. w telepatii następuje nieproszone zaglądanie w cudze myśli, również sugerowanie i manipulowanie, przemawianie tą drogą, kontorola cudzych myśli.

Aquu
ok, już jasne
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2010, 09:17:16 wysłana przez Niko »

Niko

• Administrator
  • Ekspert
Odp: Czego się spodziewać podczas pracy z duszą
« Odpowiedź #1 : Lipiec 01, 2009, 08:33:34 »

Amigo
Mam pytanie.Po jakim czasie i po jakich ćwiczeniach zaczęliście widzieć własną duszę? Verowa pisała,że nie pamięta,ale może nam odpowie,Hera,Dym lub inni forumowicze.

akwroclaw
U mnie to zaczęło się przez radiestezję. Zacząłem czuć przepływy energii.

Potem działałem z ustawieniami Hellingera, wtedy pojawiły się sprawy połączeń między ludźmi, między ludźmi a kimś "nieobecnym", gdy to zacząłem odczuwać, to zaczęły się rozmowy z duszami.

Na dzisiaj mam spore wyczucie w energiach przez co odczuwam energię konkretnej duszy. Niespecjalnie mi jest potrzebny jakiś obrazek, ludzko-podobny, ponieważ odczuwam dusze jako coś o wiele większego od człowieka. Ciało jest jakby najbardziej skoncentrowaną formą na niższym poziomie. A oprócz tego jest jeszcze dużo, dużo więcej.

Dor.
Ja też swojej duszy nie widziałam, no chyba, że brać pod uwagę tą, co mi kilka razy mignęła w niebieskiej sukience i jasnych włosach Wink Ja też swoją czuję a nie widzę, jeśli widzę czasami to tylko zarys właśnie bez żadnych szczegółów i nawet o to nie proszę. Dla mnie jest istotne co ma mi do przekazania, co mam uzdrowić, to jest cel sam w sobie.

Amigo
Dor,akwrocław,dym
Dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi.

Rozalia ponieważ Ty widzisz dusze,to napisz jak ona wygląda.Z tego co przeczytałem wynika dla mnie,że jest to jakaś osobna,oddzielona od nas postać,połączona z nami duchową wstęgą,która żyje swoim niezależnym życiem.

Rozalia
Amigo, nie moge ci opisac, bo zaraz sobie wyobrazisz, jak ma wygladac i bedziesz chodzil z kolejnym sztucznym tworem. twoja dusza to ty, to czesc ciebie. po prostu poczuj ją i zaakceptuj.

amiko

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #2 : Luty 03, 2010, 09:34:36 »

Niko

- większość aniołów, albo i wszystkie, przynajmniej te stare, na pewno te upadłe, w przeszłości ślubowało coś Belialowi, wszyscy jesteśmy dziećmi Beliala, dlatego warto pamiętać o uwolnieniu się od niego.
W jakim temacie pisze coś więcej o tym Belialu? Rozumiem,że jak się zwrócę do Źródła o uwolnienie,to zostanę uwolniony od niego.

Rozalia

• Administrator
  • Ekspert
    • stare forum
« Odpowiedź #3 : Luty 03, 2010, 10:34:03 »

nie tyle jak się zwrócisz, ile wyrazisz rzeczywistą intencję, bardzo głęboką wewnętrznie, razem z duszą. jeśli zrezygnujecie z umiejętności i mocy oraz wszelkich innych podarków od niego (i od innych książąt piekielnych) i powierzycie się prowadzeniu oraz ochronie miłości czystej.
wszystko jest energią

amiko

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4 : Luty 04, 2010, 07:11:14 »

nie tyle jak się zwrócisz, ile wyrazisz rzeczywistą intencję, bardzo głęboką wewnętrznie, razem z duszą. jeśli zrezygnujecie z umiejętności i mocy oraz wszelkich innych podarków od niego (i od innych książąt piekielnych) i powierzycie się prowadzeniu oraz ochronie miłości czystej.
Może jakoś dusza to zrozumie,bo szuby jak na razie jeszcze nie oddała.

Rozalia

• Administrator
  • Ekspert
    • stare forum
« Odpowiedź #5 : Luty 04, 2010, 07:50:15 »

jest mocno przywiązana do niej i do swojego pana, wiec to juz do ciebie należy, zeby ją przekonać.
wszystko jest energią

Rozalia

• Administrator
  • Ekspert
    • stare forum
Odp: 4. Czego się spodziewać podczas pracy z duszą
« Odpowiedź #6 : Czerwiec 06, 2010, 12:18:26 »

wszystko jest energią